Muut raportit ja selvitykset
Selvitys: Kotoisten palkokasvien käyttö elintarviketeollisuudessa sekä ruokapalveluissa
Kotimaisen kasvivalkuaisen tarpeeseen ei ole pystytty vastaamaan. Jotta raaka-ainetta saataisiin lisää ja elintarviketeollisuus pystyisi lisäämään kapasiteettiaan, pitää turvata raaka-aineen saatavuus. Viljelijöiden innostaminen uusien kasvien viljelyyn ja onnistuneet tulokset ovat tärkeitä tekijöitä, joilla voidaan lisätä viljelypinta-aloja ja tuotantomääriä. Jotta alkutuottaja pysyisi vastaamaan teollisuuden tarpeisiin, täytyy laatuvaatimukset olla kaikkien saatavilla. VYR toteutti tästä johtuen kartoituksen vuoden 2021 alussa herneen ja härkäpavun käytöstä elintarviketeollisuudessa ja ruokapalveluissa.
Selvitys siemenviljataseen laadinnasta
Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry:n loppuvuodesta 2014 laatimassa selvityksessä arvioidaan olisiko kotimaan siemenviljataseen laadinta mahdollista. Selvityksen alla on ollut lisäksi mahdolliseen taseeseen liittyvät taustatiedot, tietotarpeet sekä siihen liittyvät näkökulmat. Siemenalan toimijat ovat kommentoineet selvitystä sen teon aikana. Selvitystä on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö.
Esite viljojen ja öljykasvien tuotannosta Suomessa
Vilja-alan yhteistyöryhmässä tehtiin keväällä 2014 yhdessä ketjun toimijoiden kanssa esite viljojen ja öljykasvien tuotannosta Suomessa. Esitteessä kuvataan tuotannon erityispiirteitä ja viljan tietä pellolta pöytään. Esite on tehty englanniksi ja suomeksi.