UUTISIA VILJAKETJUSTA

Kauraa viety paremmin kuin vuonna 2020

Hanna Helkkula (hanna.helkkula a vyr.fi), 2.12.2021

Kauran vientiä on onnistuttu tekemään hyvin heinä-syyskuussa. Kotimaan kysyntä laadukkaalle viljalle on kova, mikä voi näkyä kauden vientimäärissä.

Syyskuussa kauraa vietiin 31 tuhatta tonnia. Tästä noin 7 tuhatta tonnia vietiin Belgiaan, 23 tuhatta tonnia vietiin Saksaan ja loput kauran viennistä tehtiin Ranskaan. Heinä-syyskuun aikana kumulatiivista vientikertymää oli kauralla hieman alle 107 tuhatta tonnia. Vuotta aikaisemmin samaan aikaan vientikertymä oli noin 75 tuhatta tonnia.

Ohran vientiä on tehty hieman, mutta vienti on pienentynyt kauden edetessä. Syyskuussa vientiä tehtiin noin 300 tonnia Ruotsiin. Heinä-syyskuun aikana kumulatiivista vientikertymää oli ohralla hieman alle 12 tuhatta tonnia. Vuotta aikaisemmin samaan aikaan vientikertymä oli noin 42 tuhatta tonnia.

Vehnää on viety heinä-syykuun aikana hyvin vähän. Syyskuussa vehnää vietiin 28 tonnia Norjaan. Yhteensä vehnää on viety kuluneen kauden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana 1,2 tuhatta tonnia.

Heinä-syyskuun aikana vehnää on tuotu noin 86 tonnia, kauraa noin 40 tonnia, ohraa noin 441 tonnia ja ruisvehnää reilut 3  270 tonnia.   

Vienti 12 2021