UUTISIA VILJAKETJUSTA

Hae kuivien alueiden kriisitukea tammikuun loppuun mennessä!

Katariina Vilppula (katariina.vilppula a vyr.fi), 11.1.2019

Vuoden 2018 kriisituet tulee hakea 31. tammikuuta mennessä. Kuivuudesta kärsineiden alueiden kriisitukia ovat pohjoisen hehtaarituen lisämaksu kevätvehnästä sekä väliaikainen kansallinen erityistuki Etelä-Suomen AB-tukialueella olevista rehunurmi-, rehuohra- ja kevätvehnäaloista. Helpoiten tukien haku onnistuu Vipu-palvelussa.

Nyt haussa ovat pohjoisen hehtaarituen lisämaksu pohjoisen tuen alueilla (C1, C2, C2p ja C-alueen saaristo) olevista kevätvehnäaloista sekä väliaikainen kansallinen erityistuki Etelä-Suomen AB-tukialueella olevista rehunurmi-, rehuohra- ja kevätvehnäaloista. Molemmat tuet ovat kansallisesti rahoitettavia hehtaariperusteisia tukia. Tuet korvaavat kasvukauden 2018 kuivien sääolosuhteiden aiheuttamia tuotannon menetyksiä. Voit hakea tukea, jos olet viljellyt edellä mainittuja kasveja kyseisillä tukialueilla kasvukauden 2018 ajan.

Hae tukea viimeistään 31.1.2019 Vipu-palvelussa tai lomakkeella 486.

Väliaikaista kansallista erityistukea ei voi hakea myöhässä. Hakuajan jälkeen jätetty hakemus hylätään. Pohjoisen hehtaarituen lisämaksua kevätvehnästä voit hakea myöhässä, jolloin myönnettävää tukea vähennetään yhdellä prosentilla myöhästynyttä työpäivää kohti. Jos hakemuksesi myöhästyy yli 25 kalenteripäivää, tukea ei myönnetä. 

Lue lisää Ruokaviraston sivuilta täältä

  • Tekstin lähde: Ruokavirasto, Kriisituet 2018: Pohjoisen hehtaarituen lisämaksu kevätvehnästä ja väliaikainen kansallinen erityistuki