UUTISIA VILJAKETJUSTA

Eviran uusi analytiikkaportaali esittää viljasadon laatutietoja entistä havainnollisemmin

Katariina Mattila (katariina.mattila a vyr.fi), 26.10.2018

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira julkaisee uudessa analytiikkaportaalissa kaikille avointa tutkimustietoa viljasadon laadusta. Viljasadon laatutiedot päivittyvät automaattisesti joka yö Eviran laboratoriotietojärjestelmästä.

Evira on julkaissut viljan laatuseurannan tuloksia verkkosivuillaan jo vuosien ajan, mutta uusi portaali tuo tiedot esiin aiempaa nopeammin ja visuaalisemmin. Diagrammit havainnollistavat vuosien välistä vaihtelua. Laatutietoja on nyt mahdollista tarkastella myös karttojen avulla. Yhdellä silmäyksellä näkee halutessaan laatutiedot koko maan osalta. Käyttäjä voi tarkastella tuloksia vuoden, viljalajin ja -lajikkeen mukaan.

Vuoden 2018 laatutulokset päivittyvät jatkuvasti, sillä näytteiden analysointi on vielä kesken. Lopulliset tulokset viljasadon laadusta Evira julkaisee helmikuussa 2019.

Tulokset perustuvat Eviran viljasadon laatu- ja turvallisuusseurantaan, jota on tehty vuodesta 1966 lähtien. Aineisto koostuu maatiloilta lähetetyistä näytteistä, näytteiden taustatiedoista sekä Eviran analyysituloksista.

Eviran analytiikkaportaaliin

  • Lähde: Evira