Viljan elintarvikekulutus nousi edellisvuodesta
Katariina Mattila (katariina.mattilavyr.fi
Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 80 kiloa viljaa, ilmenee Luonnonvarakeskuksen (Luke) ravintotaseen 2016 ennakkotiedoista. Viljan kokonaiskulutus nousi prosentin verran edellisvuodesta.
Vehnän kulutus nousi 44,7 kiloon henkeä kohden, joka tarkoittaa puolen kiloa kasvua vuodesta 2015. Vuoden 2014 vehnän kulutuksesta jäätiin kuitenkin puolentoista kilon verran. Vehnää syödään kuitenkin edelleen ylivoimaisesti muita viljoja enemmän.
Kauran kulutus puolestaan nousi edellisvuodesta puolella kilolla 6,4 kiloon henkeä kohti. Kulutus ylsi samalle tasolle vuonna 2014.
Rukiin käyttö pysyi edellisvuoden tasolla 15,5 kilossa. Ohran kulutus pieneni reilulla puolella kilolla 1,8 kiloon.
Lähde: Luke, Ravintotase 2016 ennakko ja 2015 lopulliset tiedot