UUTISIA VILJAKETJUSTA

Puitavien peltokasvien hyvät tuotanto- ja varastointitavat -ohjeisto on ilmestynyt!

Katariina Mattila (katariina.mattila a vyr.fi), 28.9.2016

VYR:n uunituore ohjeisto on laadittu vastaamaan markkinoiden ja lainsäädännön asettamiin raaka-aineiden teknisiin ja hygieenisiin laatuvaatimuksiin – aina pellon peruskunnosta huolehtimisesta sadon kuljetukseen saakka.

Puitavien peltokasvien hyvät tuotanto- ja varastointitavat -ohjeiston on laatinut Vilja-alan yhteistyöryhmän jäsenistöstä koostuva työryhmä, jossa viljaketju on laajasti edustettuna. Työryhmän puolesta oppaan kirjoitustyöstä on vastannut Sari Peltonen ProAgria Keskusten liitosta.  Edellistä, 10 vuotta sitten julkaistua ohjeistoa on käytetty tähän päivään saakka – nyt opas on päivitetty vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Puitavien peltokasvien hyvät tuotanto- ja varastointitavat -ohjeistossa tuodaan esiin hyviä suomalaisia käytäntöjä, joilla varmistetaan sadon puhtaus, hyvä tekninen ja hygieeninen laatu sekä jäljitettävyys. Ohjeisto toimii perusmuistilistana laadukkaan raaka-aineen tuottamisessa. Ohjeistoa hyödynnetään myös teollisuuden ja kaupan sopimustoiminnassa. 

Ohjeiston sähköinen versio on nyt saatavilla. Painettu ohjeisto tulee jakoon VYR:n osastolle KoneAgriaan Jyväskylään 6.–8.10.2016 ja sitä on saatavilla myöhemmin tapahtumien yhteydessä. Ruotsin- ja englanninkieliset versiot ohjeistosta julkaistaan lähiaikoina.

Ohjeiston löydät sähköisenä alta:

Puitavien peltokasvien hyvät tuotanto- ja varastointitavat
1.4 Mt, päivitetty 28.9.2016