UUTISIA VILJAKETJUSTA

Viljelijät mukana VYR:n toiminnassa

Katri Popov (katri.popov a vyr.fi), 6.4.2016

VYR:n viljelijätyöryhmään kuuluu eri puolelta Suomea noin tusinan verran viljelijöitä, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään tilansa kannattavuutta, omaa osaamistaan ja koko viljaketjua yhdessä muiden sektorin toimijoiden kanssa.

Työryhmä perustettiin maaliskuussa 2016 ja siihen valittiin toiminnasta kiinnostuneet viljelijät avointen hakemusten perusteella. 

Viljaketjun kehittäjät

Viljelijätyöryhmä on luonteva osa VYR:n toimintaa, joka tähtää koko viljaketjun toimintaedellytysten kehittämiseen. Viljelijätyöryhmän lisäksi VYR:ssä on myös neljä muuta työryhmäkokoonpanoa (viljamarkkina-, luomu-, turvallisuus- ja viljelynkehittämistyöryhmät), jotka koostuvat VYR:n jäsenistön asiantuntijoista.

Viljelijätyöryhmä tuo arvokkaan lisän VYR:in toimintaan ja mahdollistaa entistä paremmin viljelijöiden näkemysten, kehitysehdotusten ja uusien ajatuksien huomioimisen. 

Suurennuslasin alla myös oman tilan kannattavuus

Työryhmä pyrkii erityisesti löytämään uusia tapoja ja keinoja viljaketjun kehittämiseksi nyt ja tulevaisuudessa. Työtä tehdään yhdessä VYR:n muun jäsenistön kanssa. Jäsenistö koostuu viljaketjun toimijoista, aina panossektorista jatkojalostajiin.

Samalla työryhmäläiset saavat lisätietoa oman tilansa kannattavuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Työryhmässä tavoitellaan avoimen keskustelun avulla myös oman viljelytoiminnan kehittämistä ja työryhmän jäsenet jakavat avoimesti myös julkisuudessa omia kokemuksiaan ja hyväksi havaitsemiaan toimintatapoja.   

Seuraa työryhmää

Viljelijätyöryhmän toimintaa voi seurata VYR:n kotisivuilla. Viljelijätyöryhmän kokoontumisista julkaistaan uutisjuttuja sekä viljelijöiden omia kirjoituksia. 

Työryhmä käsitteli maaliskuun lopulla järjestetyssä työpajassa yhdessä sektorin muiden toimijoiden kanssa viljatilojen kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja miten kysyntä ja tarjonta saataisiin paremmin kohtaamaan markkinoilla. 

Viljelijöiden tunnelmia ensimmäisestä työpajasta voi lukea VYR:n kotisivuilta ensi viikolla (vko 15)!

Tutustu ryhmäläisiin tästä: 21.3.2016 - Viljelijätyöryhmä aloitti toimintansa