Muuta ajankohtaista


Vinkit kasvukauteen VYR:n viljelyoppaista ja huoneentauluista!

VYR:in markkinaseuranta ja uutiset ovat pääsääntöisesti kesätauolla heinäkuun ajan.

Kotimaan hintaseuranta jatkuu alkaen 3.8.

Kaunista kesää kaikille! 

Uutisia

(04.08.) Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry:n uusi asiantuntija MMM, agronomi Katri Popov aloitti tehtävässään 3. elokuuta Kati Lassin siirryttyä uusiin haasteisiin toiseen organisaatioon.
(13.07.) Alkukesän kosteus on edistänyt monien taudinaiheuttajien elinoloja. Sateinen sää erityisesti viljan tähkälletulovaiheessa lisää riskiä punahomeen tartuntaan sekä hometoksiinien muodostumiseen. Sään lämpeneminen lisää riskiä edelleen. Suosiollisin ajankohta tartunnalle on viljan kukintavaihe. Jos tilalla on aiempina vuosina esiintynyt toksiiniongelmia, kannattaa harkita kukintavaiheen torjuntaruiskutuksen tekemistä.
(13.07.) Suomalaisten viljelijöiden rypsi- ja rapsisadolle on varma kysyntä ja rypsin ja rapsin viljelyalan toivotaan tulevaisuudessa kasvavan. Viime vuosien viljelyhaasteista huolimatta rypsi ja rapsi ovat olleet taloudellisesti kannattavimpien viljelykasvien joukossa. Rapsi.fi-projekti on julkaissut esitteen, jossa annetaan vinkkejä öljykasvien viljelyyn ja kerrotaan niiden käytöstä elintarvikkeena ja rehuna.