Ajankohtaista


VYR tiedote: Kostea sää viljan tähkälletulovaiheessa suosii punahometartuntaa (30.6.)

Kesäkuun Viljaviesti (28.6.2014)

VYR.fi sivuilla on päivitystauko heinäkuussa viikoilla 28-30. VYR sihteeristö toivottaa hyvää kesää!Uusi esite

Rapsi.fi-projektin yhteydessä on koottu kokemuksia ja yksittäisiä havaintoja suomalaisesta rypsin ja rapsin viljelystä uuteen esitteeseen!

Lue lisää:  Ratkaisuja rypsin ja rapsin viljelyn haasteisiin (pdf)

Läs mera: Rybs- och rapsodlingens utmaningar och hur de kan lösas (pdf)

Uutisia

(07.07.) Suomen ja Itämeren maiden vilja- ja öljykasvisektoreiden taloudellisia tunnuslukuja ja viljajataseita sisältävään Viljatietopankkiin on kevään aikana päivitetty tuoreita tietoja. Tuloksia ja tietoa mm. kotimaan maatalouden kannattavuuskehityksestä löytyy myös MTT:n Taloustohtori-palvelusta.
(07.07.) Hybridiruislajikkeiden viljely on Suomessa yleistynyt varsin nopeasti. Niiden korkea satopotentiaali ja Suomenkin oloissa riittävä talvenkestävyys tekevät lajikkeista viljelijälle kiinnostavia, Pro Ruis ry tiedottaa. Pro Ruis ry etsii ruismestaria vuodelle 2015.
(03.07.) Taas on tullut aika kiikaroida ja tarkkailla näkyykö peltolohkoilla hukkakauraa. Evira muistuttaa, että viljelijän kannattaa tarkistaa peltolohkonsa yleensä viimeistään heinäkuun puolessa välissä. Hukkakauralaki ja -asetus velvoittavat torjuntaan. Hukkakaura ei ole myrkyllinen, mutta se leviää nopeasti ja on erittäin vaikeasti torjuttava rikkakasvi.