Muuta ajankohtaista


Vinkit kasvukauteen VYR:n viljelyoppaista ja huoneentauluista!

VYR:in markkinaseuranta ja uutiset ovat pääsääntöisesti kesätauolla heinäkuun ajan.

Kotimaan hintaseuranta jatkuu alkaen 3.8.

Kaunista kesää kaikille! 

Uutisia

(10.06.) Myös kesäkuun alussa on vettä satanut vaihtelevasti eri puolilla Suomea. VYR kylvöseurannan raatilaisten mukaan kevätviljojen kylvöistä on silti monin paikoin tehty yli 95 %. Hännänhuippuna tulevat Savo, Etelä-Pohjanmaa ja osa Turun seudusta, joissa 85 % kylvöistä on valmiina. Kasvinsuojeluruiskutukset ovat alkaneet ja kiihtyvät juhannusviikolla. Sadosta odotetaan keskinkertaista, mutta kesän sää ratkaisee pelin.
(08.06.) Viljapassi on alan yhteinen viljalähete, jolla yritykset ovat korvanneet omia viljalähetteitään ja kuormakirjojaan. Viljapassi on tehostanut tietojen siirtoa viljakaupassa jo kaksi vuotta, se laadittiin Vilja-alan yhteistyöryhmässä keväällä 2013 yhdessä viljakaupan, teollisuuden, tuottajajärjestöjen ja muiden viljasektorin toimijoiden kanssa.
(08.06.) Vilja-alan yhteistyöryhmän ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) laatimaan markkinointikauden viljatasearvioon on tehty jälleen päivityksiä. Tasearvioon tehdyt muutokset olivat kuitenkin pieniä. Arviota päivitettiin edellisen kerran maaliskuun alussa.