UUTISIA VILJAKETJUSTA

Ruokafakta-sivusto asettaa suomalaiset ruoantuotantotavat kansainväliseen kontekstiin

Katariina Mattila (katariina.mattila a vyr.fi), 9.1.2018

Luonnonvarakeskus julkisti joulukuussa Ruokafaktasivuston, joka esittää tilastotietoa suomalaisen ruoantuotannon sijoittumisesta kansainvälisessä vertailussa kymmenien eri tunnuslukujen valossa.

Suomen elintarvikeketjusta ja tuotantotavoista on jo pitkään tuotettu tilastotietoa, mutta laajasta ja hajanaisesta tietokentästä on puuttunut kansainvälinen ulottuvuus. Kansainvälisillä markkinoilla kilpaillessa tarvitaan pitäviä argumentteja tuotteiden laadukkuudesta.

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittama Ruokafakta-sivusto asettaa tiedot kansainväliseen kontekstiin ja tarjoaa kansainvälisesti vertailtavaa tilastotietoa. Ruokafaktasivusto-hankkeen suorittivat yhteistyössä Luke ja Evira. 

Ruokafaktasivustolle 

  • Lähde: Luke, Ruokafakta - suomalaiset tuotantotavat kansainvälisessä vertailussa